نظام‌های مستمری در 53 کشور جهان


 کتاب چشم‌اندازی بر نظام‌های مستمری در 53 کشور جهان، چکیده‌ای از وقایعی است که تحلیل جامعی را در مورد نظام‌های درآمدی بازنشستگی در سراسر دنیا برای اطلاع‌رسانی بیشتر به سیاست‌گذاران ارائه می‌دهد. رابرت هولزمن، رئیس بخش تأمین اجتماعی بانک جهانی، و مارک پیرسون، سرپرست سیاست‌های اجتماعی سازمان همکاری‌های اقتصادی و توسعه ، این گزارش را ارائه داده‌اند.

این کتاب گزارشی است که سازمان همکاری‌های اقتصادی و توسعه در سال 2005، با عنوان نگاهی به نظام‌های مستمری: سیاست‌های دولتی در کشورهای عضو به چاپ رسانید. این کتاب، علاوه بر کشورهای مذکور، به بررسی نظام‌های مستمری در 23 کشوری که عضو این سازمان نیستند نیز می‌پردازد. این کشورها از میان مناطق مختلف دنیا انتخاب شده‌اند: اروپای شرقی و آسیای مرکزی، آمریکای لاتین و کارائیب، خاورمیانه و شمال آفریقا ازجمله این مناطق هستند. حدود یک‌چهارم جمعیت دنیا و 58 درصد کارگرانی که در سراسر دنیا به‌صورت رسمی تحت پوشش نظام‌های بیمه‌ای قرار دارند در این کشورها قرار گرفته‌اند.

در این کتاب، نظام مستمری کشورهای مختلف به‌تفصیل ذکر شده است و تمامی عناصر نظام‌های درآمد بازنشستگی ازجمله مزایای مبتنی بر آزمون استطاعت مالی، مستمری‌های پایه و طرح‌های مستمری مبتنی بر درآمد بخش دولتی و طرح‌های مستمری اجباری بخش خصوصی به تفکیک بیان شده‌اند. کتاب به بررسی جزئیات سازمانی، اجزا و قوانین بخش‌های مختلف نظام درآمد بازنشستگی می‌پردازد. این اجزا به دنبال پرسش‌های زیر مطرح می‌شوند: تحت پوشش قرار گرفتن افراد در طرح‌های مستمری چگونه برنامه‌ریزی می‌شود؟ چه فرضیاتی در این خصوص وجود دارند؟ فرضیات پایه ممکن است به نفع همه افراد نباشد، اما اهمیت الگوی نظام‌های مستمری ازاین‌روست که ارزش این متغیرها ممکن است تغییر کند.

در بخش دیگری از این کتاب، نتایج اصلی و تجربی مطرح شده‌اند، ازجمله شرایط آتی احراز مستمری برای کارگران کنونی با سطوح درآمدی متفاوت. در این بخش شاخص نرخ جایگزینی به‌عنوان مبنا تعیین شده است که تعریف آن به این صورت است: شرایط احراز مستمری انفرادی به‌عنوان بخشی از درآمدهای انفرادی در زمان اشتغال. در بخش دیگر نیز به بیان نقش مهم مالیات بر درآمدهای شخصی و حق بیمه‌های تأمین اجتماعی در تعیین درآمد سالمندان پرداخته شده است. همچنین، میزان خالص نرخ جایگزینی (که همان میزان خالص مالیات‌ها و یا حق بیمه به نسبت درآمدهاست) نیز بیان شده است. کتاب در بخش سوم نیز به بیان نتایج تجربی و تبیین ارتباط میان شرایط احراز مستمری و درآمد کاری افراد می‌پردازد. تحلیل فوق بر تفاوت‌های کلیدی نظام‌های درآمد بازنشستگی کشورهای مختلف تأکید می‌کند. علاوه بر این، تغییر درآمدهای مستمری ازجمله اصلاحات اخیر در بسیاری از نظام‌های درآمد بازنشستگی کشورها بوده است.


برچسب ها
 مستمری-- بازنشستگی-- درآمد 


نظام‌های مستمری در 53 کشور جهان

موءلف : ادوارد وایت هاوس؛ مترجمان: ندا شعرباف شعار، سمیره احمدی، پگاه فرزین پور
سال تولید : 1395
نوع اثر : کتاب
عاملین تولید :

کتاب های مرتبط


دیدگاه ها

برای ارسال دیدگاه باید وارد شوید.